Ce facem în contextul în care UK nu mai oferă împrumuturi pentru aplicanții europeni?

Săptămâna aceasta discutăm despre finanțarea studiilor în străinătate. Ce facem în contextul actual în care Brexit-ul afectează împrumuturile guvernamentale pentru studenții europeni?

Începând cu anul universitar 2021-22, taxele anuale de studiu pentru europenii care aplică la universități britanice vor crește de la 9.000 la 25.000 de lire sterline. Asta face ca UK să nu mai fie o opțiune populară pentru aplicanții români.

Cu toate astea, reprofilarea pe SUA sau pe alte state europene nu trebuie considerată un compromis, deoarece aceste sisteme de învățământ sunt cel puțin la fel de performante ca cele britanice.

Ce alternative de studiu avem?

De când Marea Britanie nu mai oferă împrumuturi aplicanților europeni pentru a acoperi taxa de școlarizare, tot mai mulți elevi se reorientează către țări precum SUA și Olanda.

Noi vă recomandăm să fiți flexibili în legătură cu această decizie și să nu renunțați la visele voastre de a studia într-un mediu internațional eminent. Dacă nu vă surâd alternativele de studiu oferite de alte țări, poate ar fi util să cereți mai multe informații despre ce presupun acestea.

O discuție cu consilierii noștri nu vă costă nimic, ci doar vă răspunde la multe întrebări și vă încurajează să mergeți mai departe.
💬 Ai întrebări despre finanțarea studiilor în străinătate? Scrie-ne pe 𝙨𝙩𝙪𝙙𝙚𝙣𝙩𝙘𝙤𝙣𝙨𝙪𝙡𝙩𝙞𝙣𝙜𝙧𝙤@𝙜𝙢𝙖𝙞𝙡.𝙘𝙤𝙢 sau sună-ne oricând între 09.00-18.00 la 𝟬𝟮𝟭 𝟮𝟯𝟯 𝟵𝟮𝟮𝟵.

Lia Hancianu

Consilier educațional specializat în procesul de admitere cu precădere în Statele Unite. Manager general și fondatorul companiei Student Consulting.

Articole similare