Ce fel de tabara ar trebui sa urmez?

Pe parcursul activitatii noastre de admitere in strainatate am intalnit foarte des urmatoarea greseala: elevii se inscriu in orice tabara dar cu precadere la cele care au la baza activitati distractive si invatarea limbii engleze. Noi recomandam clientilor nostri sa planifice alegerea unui program de tabara relevant pentru admiterea la universitate in strainatate. De exemplu, daca te gandesti sa aplici la medicina este recomandabil sa urmezi o tabara cu profil medical, care te va pregati pentru testul de admitere, pentru interviu si vei aprofunda cunostinte medicale. O astfel de oportunitate se ofera de catre Oxford Royale Academy din Marea Britanie, partenerul nostru, care a primit feedback pozitiv de la clientii nostri in urma experientelor academice de vara.

Care este costul unei tabere online?

Desi ne-a dat planurile de vara peste cap tuturor, iata ca pandemia aduce si un lucru pozitiv, si anume reducerea importanta de costuri, prin eliminarea taxei de cazare, masa, activitati de socializare si vizita oraselor din apropiere. Prin urmare pentru elevii care isi doreau sa participe intr-o tabara de vara, dar nu au reusit din cauza costurilor ridicate, acum este momentul oportun. Aducem in atentia Dvs tabara de vara online oferita de Oxford Royale Academy din Anglia care a scazut substantial pretul cu 4000 lire, pretul total pentru o saptamana fiind de 995 lire. Din aceeasi categorie face parte si Universitatea Cambridge School of Visual and Performing Arts, care are costul de 500 lire pe saptamana.

In ce clasa este potrivit sa merg in tabara?

Noi iti propunem sa transformi tabara de vara intr-un aliat strategic pentru procesul de admitere in strainatate. Astfel, recomandam participarea la tabara de vara inca de la inceputul liceului. Strategia propusa de noi este urmatoarea:

  • Clasa a IX-a participi la o tabara cu accent pe invatarea limbii engleze, pentru a te familiariza cu accentul tarii respective, experimentand traiul intr-o cultura noua;
  • Clasa a X-a participi la o tabara academica la care sa studiezi mai multe subiecte de interes, astfel, la finalul acesteia vei decide mai clar orientarea ta academica.
  • Clasa a XI-a participi la o tabaracu profil academic pe subiectul pe care il vei studia la universitate, pentru a demonstra interes si cunostinte academice pentru domeniul la care vei aplica la universitate.

Care sunt conditiile de admitere intr-o tabara de vara din strainatate?

In Europa admiterea la tabere este mai accesibila fata de admiterea din SUA. Cele mai multe programe de tabara din Europa iti solicita completarea unui formular cu detalii despre nationalitate, limba vorbita, nivel de limba engleza, si altele. Insa, exista si tabere care pot solicita un eseu motivational sau mostre din portofoliul tau (pentru taberele cu orientare catre arte).

In schimb, universitatile prestigioase din SUA au un proces de selectie competitiv, care se ridica la nivelul admiterii pentru studiile de licenta. Aplicantul are obligativitatea de a face dovada unei diplome de limba engleza IELTS sau TOEFL, rezultatul examenului standardizat SAT I, scrierea a unul sau mai multe eseuri pe teme date.

Este foarte important sa te informezi cu atentie, din timp despre procesul de selectie al taberelor de vara si asupra termenelor limita de inscriere. Majoritatea universitatilor americane  impun termen limita de aplicare la inceputul primaverii, in comparatie cu universitatile europene care pot avea termen de aplicare la inceputul verii.

Recomandarea noastra pentru alegerea unui program de vara este sa gandesti strategic, si sa valorifici cat mai eficient contributia la admitere pe care o poate aduce tabara de vara. Este important sa faci o analiza detaliata a profilului pe care iti doresti sa il urmezi, si sa alegi un program care sa fie conectat direct de profilul ales. Datorita acestor aspecte este important sa initiezi o discutie detaliata pe acest subiect cu consultantul tau educational deoarece experienta acestuia este foarte valoroasa pentru succesul tau in admiterea la studii in strainatate.

admin

Consilier financiar specializat in procesul de aplicatie financiara.Administreaza departamentul de furnizare a solutiilor financiare pentru burse si imprumuturi.

Articole similare