Ce să nu incluzi în scrisoarea de intenție pentru facultate în străinătate

Deși nu există modalități corecte de a scrie un Personal Statement, există suficiente feluri greșite de a o face. Noi am înșirat cele mai comune greșeli de evitat atunci când îți faci scrisoarea de intenție:


1.
❌ Evită clișeele și citatele inspiraționale
❌ Sau exprimările complicate
Scrierea academică nu presupune un limbaj pretențios, ci o structură coerentă a propoziției. Evită adjectivele în plus și concentrează-te pe subiectul pe care vrei să-l comunici.


2.
❌ Nu intra în detalii personale
❌ Nu-ți înșira povestea vieții tale
Prea multe detalii despre viața ta personală pot plictisi cititorul. Orice afirmație despre tine trebuie să fie relevantă profilului tău de candidat pentru facultatea la care aplici.


3.
❌ Nu denigra, nu înjosi
Încearcă să nu vorbești de rău despre sistemul de învățământ românesc sau despre problemele pe care le-ai întâmpinat. Folosește un ton pozitiv și evidențiază întâmplările bune din viața ta.


4.
❌ Nu te lăuda
❌ Nu te compara cu alții
Este important să convingi și să te prezinți ca pe un candidat ideal facultății, dar ai grijă să nu exagerezi.

Despre plagiere

“O să copiez scrisoarea de motivație, n-au cum să mă prindă”

Avansările tehnologice fac plagierea foarte ușor de detectat.
UCAS înregistrează aprox. 500.000 de aplicații pe an, pe care le compară cu toate eseurile înregistrate vreodată pe platforma lor, dar și cu majoritatea site-urilor web sau publicaților pe hârtie.

✅ Consilierii noștri te pot ajuta în procesul de scriere a eseului, oferindu-ți modele, întrebări cheie, o structură clară de urmat și reformulări care să-ți ușureze scrierea. Expertiza noastră de consultanță educațională te poate ajuta să-ți întocmești un dosar cu șanse sigure de admitere la facultate. De la personal statement, scrisori de recomandare, la aplicația financiară sau aplicația pentru viză, noi îți facem procesul de aplicare mult mai ușor și-ți maximizăm șansele de a fi acceptat. Scrie-ne sau vizitează pe site-ul nostru!

Lia Hancianu

Consilier Educational specializat in Procesul de admitere cu precadere Statele Unite. Manager general si fondatorul companiei Student Consulting.

Articole similare