Cum a reușit Maria Müller să intre la actorie la New York University? Află din Episodul 3 al podcastului Student Consulting – Detectorul de diamante

Al treilea episod din podcastul Student Consulting – Detectorul de diamante te invită într-o călătorie în SUA, mai exact în New York și în lumea artei dramatice. Așa că te invităm alături de noi în lumea artiștilor alături de Maria Müller, care a absolvit actorie și dans la NYU. Maria povestește cum a fost pentru ea procesul de admitere, apoi să urmeze acolo o facultate SUA fiind un ”dream land”, dar și o provocare, ca în final să se stabilească și să construiacă o carieră chiar în New York.

Pe scurt despre Maria

Maria Müller a aboslvit New York University în 2019 cu un Major (adică o specializare principală) în actorie și un Minor (specializare secundară) în dans. În prezent locuiește în New York și este actriță, scriitoare, producătoare și profă de șah. A înființat propria companie de teatru pentru femei internaționale, cu care desfășoară o mulțime de proiecte.

Maria a știut devreme că vrea să meargă la facultate în străinătate, așa că a început pregătirile de prin clasa a 10-a, iar într-a 11-a a dat deja testele SAT și TOEFL. Cu echipa Student Consulting a trecut prin lista de universități în străinătate care i s-ar potrivi, apoi ne-am pus împreună la treabă pe scris eseuri. Foarte multe, după cum ne mărturisește Maria.

The Top 10 B.M.us Musical Theatre Programs for 2018-19 — OnStage Blog

Poți face orice îți propui – motto-ul podcast-ului

Maria este încă un exemplu de reușită dacă începi să te pregătești din timp, însă contrazice și câteva mituri din categoria ”nu se poate” sau ”este prea greu”.

Actor în SUA? Pare un vis greu de atins – doar toată lumea merge în America pentru a deveni actor, nu? De ce ai reuși tocmai tu, din România? Dacă e un cuvânt care să rezume ”secretul reușitei” Mariei, acela este perseverența. Maria a făcut ca lucrurile să se întâmple și nu a stat ”să o sune oportunitatea la telefon”, cum glumește ea. Ceea ce poți face și tu, nu e vorba de nici un ”ingredient” special.

Maria a aplicat la mai multe facultăți din SUA și a avut de scris multe eseuri. Află de la ea ce a învățat util din exercițiul acesta, ca să știi cum să abordezi și tu eseurile personale și ce poate convinge comisia de admitere.

Mai departe, ne povestește despre ce înseamnă un potrofoliu pentru actorie și dă câteva tips foarte bune pentru un ”monolog strong”.  După cum știi probabil deja, contează mult și activitățile extrașcolare, așa că am rugat-o să ne vorbească și despre ce a făcut ea și crede că ar fi relevant.

Skirball Center for the Performing Arts, New York

Știai că pe artă NYU nu este considerată o ”academie” sau un ”conservator”? Asta pentru că are cursuri și din alte discipline, pe care va trebui să le urmezi și tu dacă intri la ei. Mai multe despre ce cursuri a urmat, care a fost structura anilor, internships și studii în străinătate afli direct de la Maria. Ca să te facem și mai curios, mai spunem că Maria a studiat, prin programul de exchange al universității, și teatru în Berlin și fotogrrafie în Havana. Da, chiar în Cuba. Care e diferența dintre diplomele Major și Minor? Cum le alegi, ce și cât studiezi pentru fiecare? Ai ghicit, afli tot din podcast.

Cât despre viitoarea carieră, Maria povestește pe larg despre oportunitățile care i-au fost deschise ca studentă la NYU, dar și după. Nu-ți ascundem că Maria vorbește și despre cât de provocator și competitiv este mediul artistic din New York și chiar viața acolo. Totuși, nu te speria. Cum spuneam la început, Maria încă locuiește acolo, are o carieră frumoasă, în continuă evoluție, face o grămadă de lucruri care o pasionează. Vei afla de la ea cum a reușit asta în ciuda provocărilor din industrie și ce recomandă oricui vrea să studieze la NYU.

Abordăm și aspecte mai practice. Vorbim mai multe despre viză, pentru că este o provocare reală pentru toți ”internaționalii” care vor să lucreze în America, mai ales în domeniul artistic (hint: există variante, dar ajută să știi să te pregătești încă din facultate). Ajungem, apoi, și subiectul costurilor de studiu la  New York University și ce posibilități de finanțare sunt.

La finalul episodului 3, Maria face câteva recomandări pentru oricine vrea să-și urmeze visul de a studia la New York. Ea este un bun exemplu de ”se poate, chiar dacă e greu, atât timp cât ești pasionat de ceea ce faci”.

Episodul 3 dn Podcastul Detectorul de diamante – by Student Consulting

Hai să asculți întregul episod al podcastului Detectorul de diamante cu Maria Müller. Iar dacă te gândești să aplici și tu la facultate în America, spune-ne și vedem împreună cum te putem ajuta în procesul de admitere. Lasă-ne un mesaj.

Lia Hancianu

Consilier educațional specializat în procesul de admitere cu precădere în Statele Unite. Manager general și fondatorul companiei Student Consulting.

Articole similare