Despre Rotterdam Business School – motive să studiezi International Business în Olanda

După o vacanță de Paște cu bunătăți și obiceiuri de la noi și de prin lume, ne întoarcem la școală. Rămânem tot în zona ”științelor aplicate”. Abordarea aceasta de learning by doing este foarte apreciată și căutată, în special în Business studies. În ceea ce privește astfel de universități, Olanda are o ofertă generoasă pe științe aplicate, iar Rotterdam Business School este locul unde poți studia International Business la cel mai înalt nivel.

Zoom in pe Rotterdam Business School (RBS)

În primul rând, Rotterdam Business School este facultatea de business internațional din cadrul Rotterdam Univerrsity of Applied Sciences. Universitatea primește anual peste 40.000 de studenți care aparțin de 63 de naționalități. În prezent, la RBS învață, în programul în limba engleză, peste 2.500 de studenți, în clase în care mai bine de jumătate sunt studenți internaționali.

Așa cum spune clar și numele, Rotterdam Business School este chiar în orașul Rotterdam, un oraș-port internațional, multicultural, care se distinge prin arhitectură, mediul de afaceri și cel economic. Universitatea din Rotterdam (implicit și RBS) își însușește puternic identitatea orașului, bine rezumată în sloganul “Fă să se întâmple”. Pe acest spirit se bazează și abordarea academică de la Rotterdam Business School: predare axată pe studii de caz reale din companii partenere, cu stagiu de practică integrat și garantat de facultate.

Rotterdam, 12-03-2020. Impression of IBS/Rotterdam University of Applied Science. © Foto: Erno Wientjens.

De ce să alegi Rotterdam Business School

Deja ți-am vorbit despre câteva opțiuni de a studia științe la o facultate în Olanda, așa că hai să vedem de ce ar fi interesant pentru tine Rottderam Business School.

1. Rotterdam – mediul perfect pentru business internațional și o viață cosmopolită

A învăța și locui în Rotterdam înseamnă a fi chiar în miezul mediului de business internațional la nivel înalt. Vei putea experimenta, prin stagiile de practică, viața în companiile locale sau multinaționale. Ca student, alături de colegi de naționalități atât de diferite, într-un oraș deschis către multiculturalitate, îți vei deschide orizontul și îmbogăți experiența personală. De fapt, în abordarea RBS, dezvoltarea personală chiar este un element-cheie.

2. Specializări în comerț în legătură directă cu realitatea economică

Pentru studiile de licență în limba engleză te vei putea specializa, din anul 2, în:

  • Marketing Commerce
  • Supply Chain
  • Organizaion and Change.

Aspectele teoretice sunt bine îmbinate cu studii de caz reale, de pe piețele internaționale (Asia, de exemplu) și cu stagii de practică în companii din Rotterdam sau din țări cu universități partenere.

3. Profesori cu experiență reală de business

Profesorii care predau la RBS vin din mediul de business, unii activând încă în calitate de consultanți pentru companii. Așadar, vei afla ”direct de la sursă” despre cum funcționează, în realitate, economia și afacerile. Vei învăța din experiența lor bogată, din lecțiile pe care și ei le-au învățat pe propria piele.

4. Internship și programe internaționale

Pe lângă stagiile de practică din Rotterdam, studenții pot alege să plece în programe de schimb în alte țări, unde Rotterdam Univerrsity of Applied Sciences are parteneriate cu universități și companii internaționale.

5. Sprijin pentru studenți

Având o comunitate de studenți internaționali atât de numeroasă, echipa Rotterdam Business School este pregătită și preocupată să ofere tot sprijinul posibil studenților din alte țări, în mod special. Nu vei avea nici o dificultate să te înțelegi cu oricine în limba engleză – asta e sigur. În plus, sunt gata să-ți ofere informații despre viața în Olanda și Rotterdam, permise de ședere, cazare, asigurări și chestiuni bancare, ba chiar și să îți asigure preluarea de la aeroport, când ajungi pentru prima dată în Olanda. În plus, fiecare student al RBS are desemnat un Study Career Coach de la începutul la finalul studiilor. Acest coach te ghidează să-ți descoperi atuu-urile și părțile de îmbunătățit, îți oferă sfaturi și opțiuni astfel încât să-ți finalizezi cu succes studiile.

Webinar RBS 6 mai 2022, ora 18:00

Hai la webinar să afli cum aplici la Rotterdam Business School

Dacă încă nu știi bine la care facultăți în Olanda vrei să aplici, hai să afli mai multe și despre RBS direct de la reprezentanta lor și de la un student în Olanda, chiar de la Rotterdam Business School.

Te așteptăm pe Zoom vineri, 6 mai, de la ora 18:00. Rezervă-ți locul aici.

Speakers:

Marissa Goedhart
International Recruitment Officer la Rotterdam Business School

Marissa lucrează pentru universitate de aproape 5 ani și este originară din Rotterdam, despre care spune că poate foarte ușor să devină ”acasă” pentru oricine, din orice colț de lume, fiind un oraș cu un caracter multicultural puternic.

Alexandra Bârsan
Consultant expert pentru admiterea la universitățile din Europa

Alexandra a lucrat cu elevi care au reușit la facultăți de top din UK, Olanda, Italia, Belgia sau țările nordice. Caută de fiecare dată să integreze personalitatea și nevoile fiecărui elev în procesul de lucru, astfel încât să devină și o experiență de dezvoltare personală.

Lia Hâncianu
Manager Student Consulting și expert  în admiterea în SUA

Lia este și fondatorul Student Consulting și coordonator al Departamentului de Admitere în SUA . Are experiența a mii de dosare de admitere și, în ultimii 12 ani, a sprijinit sute de elevi să intre la universități ca M.I.T., Harvard, Princeton, Stanford sau Columbia.

Andra, student român la Rotterdam Business School

Andra îți va povesti despre experiența ei de studiu la RBS, dar și despre cum s-a pregătit pentru admitere și cum este să trăiești în Rotterdam.

Ne vedem vineri, 6 mai 2022, ora 18:00, pe Zoom! Nu uita să te înscrii.

Barsan Alexandra

Consilier educațional specializat în procesul de admitere cu precădere în Europa. Administrează departamentul de consiliere pentru Europa.

Articole similare