Ți-ar plăcea să studiezi la universitate în America sau poate la o universitate în UK, de exemplu. Totuși, procesul de admitere pentru studii în străinătate ți se pare încă scary și out of reach. Află că nu ești singurul – ca tine se simt 90% dintre elevii de liceu. Așa că ne-am gândit să facem mai multă lumină în avalanșa de gânduri care te copleșesc când vine vorba de facultate.
Pe foarte scurt, pe 3 martie, de la ora 18:00, organizăm un event online din seria Discovery Day. Vei cunoaște consilierii Student Consulting și câțiva tineri care, îndrumați de noi, au intrat la universități în străinătate. Timp de aproape 2 ore îți vor povesti tot ce știu ei despre procesul de admitere, despre cum e viața de student și vor răspunde la toate întrebările tale. Poți participa, indiferent dacă ești a 9-a, a 10-a, a 11-a sau a 12-a; nu contează dacă știi sau nu deja unde vrei să pleci sau ce să studiezi. Evenimentul online e gratuit, va dura până la ora 20:30 și te poți înscrie aici.
Despre ce vorbim mai exact
Construirea dosarului de admitere pentru facultăți în SUA
Dosarul de admitere pentru universități în SUA este ușor diferit de cel pentru admiterea la universități în Europa. De exemplu, în loc de scrisoare de motivație ți se cere un eseu personal. Îți vom explica ce înseamnă și cum ar trebui scris pentru a convinge. Îți spunem ce activități extrașcolare ”trag greu” la dosar și cât se pune accent pe medii.
Construirea dosarului de admitere pentru facultăți în Europa
Fie că te gândești la universități din UK, Olanda, Germania, Belgia sau altă țară europeană unde poți studia în limba engleză, consilierii noștri îți vor explica tot ce trebuie să știi despre un dosar bun pentru admitere. Scrisoare de motivație, portofoliu, activități extrașcolare, cât contează notele din liceu și de la BAC – lămurim toate detaliile.
Testele și certificările cerute de universități din SUA și Europa
Sigur ai auzit de TOEFL, IELTS sau CAE. Dacă nu știi bine ce sunt toate literele astea, nici o grijă. Explicăm step by step ce presupun aceste teste, unde se cer, cum te poți pregăti pentru ele, când și unde se dau. No worries.
Viața de student în străinătate
La eveniment vor intra live și tineri cu care am lucrat în trecut și care sunt acum studenți la universități din America sau la facultăți din Europa. Ei pot să-ți povestească despre cum e pe bune viața de student acolo și cum a fost pentru ei procesul de admitere.
Gazde și musafiri
Gazdele evenimentului vor fi colegele noastre, Lia Hâncianu – consilier specializat pe admitere pentru studii în SUA și Alexandra Bârsan – consilier specializat pe admitere la universități în Europa. Ele vor ”da din casă” despre ce se cere la dosarele de admitere ori cât de greu e să faci un dosar bun. Poți să-ți scrii de pe acum toate lucrurile pe care vrei să le întrebi. Îți garantăm că abia așteaptă să spună tot ce știu ele și au învățat în mai bine de 10 ani de când lucrează cu tineri ca tine. Le-au trecut prin mână mii de dosare de admitere, așa că știu bine cum trebuie să arate un dosar ”de succes”.
Ca musafiri, vă spuneam că vor fi tineri studenți sau absolvenți cu care am lucrat în anii trecuți și au trăit deja experiența admiterii în străinătate. Ca să-ți zgândărim un pic curiozitatea, uite ce ne-a scris una dintre invitate, Maria Muller.
„Abordarea procesului de aplicare de către Student Consulting e foarte eficientă și am simțit mereu că totul este sub control. Toți cei din echipă m-au făcut să simt ca dorința mea de a face teatru (o meserie foarte nesigură) într-o altă limbă, pe un alt continent, nu este doar o idee care sună ciudat, ci un proiect de viitor. Uneori, visele noastre ne sperie și tindem să țintim mai jos de teama să nu ratăm. Student Consulting nu m-a lăsat să țintesc mai jos și mi-a oferit mereu cele mai bune variante pentru mine. Uitându-mă înapoi, îmi zic că tot ce a trebuit să fac ca să ajung aici a meritat.”
Maria Muller, absolventă New York University (NYU)
Bună, eu sunt Vlad Cazacu. Sunt investitor, autor și fondator, iar în prezent lucrez și locuiesc în Miami, FL. Abia aștept să vă povestesc despre experiența mea de student în SUA, dar și ce m-a ajutat să ajung acolo.”
Vlad a absolvit Rochester University, SUA și este fondator și CEO Flowlie. El este, totodată, autorul cărții „When They Win, You Win: A More Human Approach to Supporting Entrepreneurship
Vlad Cazacu, Absolvent Rochester University, SUA
Alți studenți români din străinătate prezenți la eveniment:
Student în Olanda, la Chemical Engineering, Groningen University
Mihai Todosia
Studentă în Barcelona la Business, Esade University
Ana Petrescu
Student În SUA, la Harvard
Darius
Nu ne mai lungim cu poveștile. Pe final, doar atât: înscrie-te pentru evenimentul online de joi, 3 martie, de la ora 18:00. Înscrierile se închid miercuri, pe 2 martie, la ora 22:00. Ne vedem joi!