IED – Istituto Europeo di Design. Universitatea unde înveți să privești dincolo de ce vezi

În ultimele articole am vorbit mai mult despre studii în Olanda și zona de business a științelor aplicate. Acum facem un shift către creativitate și te invităm să faci cunoștință cu Istituto Europeo di Design (IED), o rețea internațională ”100% made in Italy”, cu facultăți în Italia, Spania și Brazilia. IED este una dintre cele mai prestigioase instituții de educație și cercetare orientată spre moda, design, comunicare vizuală, dar și management.

Dacă te pasionează designul și artele vizuale și te gândești să aplici la universități în Italia sau Spania, să știi că IED are campusuri în cele mai frumoase orașe culturale ale Europei: Florența, Milano, Roma, Madrid sau Barcelona.

La IED poți urma programe în limba engleză de licență sau master, dar și programe de vară sau semestriale. Poți studia Design, Modă, Arte Vizuale și Comunicare în oricare locație IED, toate fiind reunite de o cultură a designului.

Ce este interesant la IED

  • Poți alege între 12 locații în Italia, Spania și Brazilia
  • Aplică metoda ”learning by doing” și au parteneriate cu companii de renume ca Alessi, Pirelli, Amazon, Giorgio Armani, Bulgari, BMW, Ferrari.
  • 87% (datele pentru anul academic 2019-2020) dintre absolvenții programelor de licență sau master găsesc imediat locuri de muncă. Există și un Career Service office care sprijină studenții să găsească job-urile potrivite lor.
  • În rețeaua de 120 000 de alumni se regăsesc nume importante ca Maria Grazia Chiuri – Creative Director pentru brandul Dior în Italia; Maxim Skhinder – Senior Designer la McLaren în UK; Antonello Stornelli – ilustrator pentru Walt Disney în USA.
  • Studenții pot participa la evenimentele cele mai importante ale industriei precum Milano Fashion Week sau Salone del Mobile.
  • Îți poți face prieteni și cunoștințe printre studenți aparținând a peste 100 de naționalități.

Doar uitându-te la companiile partenere cu care studenții fac proiecte, ca opțiune pentru facultate Italia este o destinație excelentă, mai ales în domeniul design-ului. IED este, totodată, și printre cele mai prestigioase facultăți din Spania.

România – o țară preferată pentru recrutarea noilor candidați

În toate campusurile IED studiază și mulți români, iar reprezentanții Institutului organizează frecvent evenimente și workshop-uri pentru elevii și studenții de la noi din țară. De exemplu, în luna martie au ținut la București un workshop gratuit de Design Innovation cu Atilla Veres, designer de origine română și ambasador IED.

Atilla a vorbit despre cum istoria umanității a fost transformată cu ajutorul designului, cum este aplicat designul în diferite domenii și ce înseamnă să studiezi design și să devii designer.

Webinar Student Consulting și IED despre portofoliul pentru admitere

Webinar organizat de Student Consulting cu IED, miercuri, 13 aprilie 2022

Dacă ești interesat de transportation design, interior design, product design, fashion design sau graphic design (visual arts & communication), atunci pregătește-te să te înscrii la IED cu un portofoliu bine pus la punct. Știm că nu e ceva ce înveți neapărat la școală, așa că i-am invitat pe partenerii de la IED să îți explice exact ce așteaptă ei de la candidați.

Așadar, miercuri, 13 aprilie 2022, de la ora 18:00, pe Zoom, îți dăm întâlnire cu noi, echipa Student Consulting și reprezentanții IED.

Cine te va învăța să-ți pregătești portofoliul

Giovanni Otoonello
IED Art Director

De la grafică și fashion, până la fotografie și artă contemporană, Giovanni a colaborat cu mari companii precum Bottega Veneta, Rubelli,  Conbipel, Carrefour, Artsana, Ethos și Salvatore Ferragamo.

Marta Malcontenti
Area Manager

Marta lucrează ca Admission Advisor pentru studenții internaționali, iar cel mai mult îi place să-i ajute pe tinerii creativi să facă cea mai bună alegere pentru viața și cariera lor.

După câteva cuvinte despre consilierea educațională și oferta de programe a Institutului, va urma un workshop de 45 de minute, ținut de un profesor al lor, despre cum să îți creezi un portofoliu de design pentru admitere. La final, ca de obicei, răspundem la întrebări și mai stăm la povești.

 Înscrie-te pentru webinar aici.

Mai mult, Student Consulting este partener al Institutului, ceea ce înseamnă că oferim sprijin gratuit pentru cei care vor să aplice la Istituto Europeo di Design. Trebuie doar să ne scrii.

Barsan Alexandra

Consilier educațional specializat în procesul de admitere cu precădere în Europa. Administrează departamentul de consiliere pentru Europa.

Articole similare