IELTS sau TOEFL Ce test ma avantajeaza la admitere in strainatate.

Student pregatire TOEFL Romania

Alegerea testului de limba engleza pentru admiterea la universitatile de top din Marea Britanie, EU sau Statele Unite ale Americii este o decizie importanta deoarece poate sa influenteze direct sau indirect sansele de admitere la universitate. Asadar, este crucial ca in procesul de admitere consilierul educational sa te indrume corespunzator, din timp, pentru alegerea  testulului de limba care te  avantajeaza.

Iata cele mai  frecvente intrebari primite de la aplicantii si parintii acestora impreuna cu raspunsul nostru cu privire la examenul de testare a aptitudinilor de limba engleza:

Ce test de limba straina alegem pentru admiterea la universitate in functie de tara

1. Care este testul de limba engleza acceptat de catre universitatile din SUA?

Majoritatea universitatilor americane accepta atat testul de limba engleza TOEFL, cat si testul de limba engleza IELTS. Mai mult, unele universitati de prestigiu din SUA, precum Stanford University, considera cerinta de testare a limbii engleze ca fiind una optionala si recomanda sustinerea examenului de limba engleza doar daca aplicantul a studiat limba engleza mai putin de 5 ani. De asemenea, MIT mentioneaza ca recomanda testul de limba engleza TOEFL, dar accepta si examenul IELTS, fara a prejudicia procesul de admitere.

2. Care test de limba engleza este acceptat de catre universitatile din Europa?

Majoritatea universitatilor accepta atat testul de limba engleza IELTS, cat si testul de limba engleza TOEFL. Daca punctajul solicitat la testul de limba a fost indeplinit conform solicitarilor de admitere ale universitatii, aplicantul are sanse egale de admitere, indiferent de tipul de examen sustinut.

De exemplu, Universitatea Oxford accepta ambele teste de limba engleza pentru studiile de licenta, proportia aplicantilor consiliati de noi si admisi fiind aporape egala.

3. Daca am studiat in limba engleza in cadrul programului de GCSE, A level, IB mai este necesar sa sustin examen de limba engleza IELTS sau TOEFL?

Elevii care studiaza in limba engleza la scoli internationale cu program de GCSE, A level, IB nu trebuie sa sustina examen de limba engleza. Insa, foarte rar, pot exista uiversitati care sa solicite obligatoriu examen de limba engleza daca acestia au studiat in limba engleza in ultimi 4 ani intr-o tara nevorbitoare de limba engleza.

Despre impactul testului de limba straina asupra admiterii

1. Este mai bine vazut examenul de TOEFL in SUA?

Plecand de la premiza ca testul de limba TOEFL este sponsorizat de ETS, o organizatie din California, majoritatea universitatilor americane recomanda testul de limba TOEFL, fiind un test “de-al lor”. Un alt aspect important este ca la sectiunea TOEFL listening te vei lovi de accentul american la unele conversatii, de aceea este important sa te familiarizezi cu mai multe tipuri de accente (american, britanic).

Cu toate acestea, universitatile americane nu te vor dezavantaja daca ai ales sa sustii testul de limba IELTS.

2. Este mai bine vazut examenul IELTS in Europa?

Datorita faptului ca IELTS este un examen conceput si gandit de catre sistemul de invatamant britanic, la majoritatea universitatilor britanice veti gasi mentionat pe pagina de web solicitarea exclusiva a testului IELTS in sectiunea dedicata cerintei de limba engleza. Cu toate acestea, la o analiza amanuntita pe site-ul universitatii, sau daca veti transmite un email biroului de admitere, veti fi informat despre posibilitatea de acceptare a testului de limba engleza TOEFL, fara sa existe vreo repercursiune directa sau indirecta in procesul de admitere.

Citeste mai departe alte articole asemanatoare din ghidul alegerii examenului de limba engleza:

Asteptam cu interes comentariile, parerile sau intrebarile tale aici sau pe formularul de contact din pagina www.studentconsulting.ro

Lia Hancianu

Consilier Educational specializat in Procesul de admitere cu precadere Statele Unite. Manager general si fondatorul companiei Student Consulting.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.