Cum incepe noul an academic universitar 2020-2021 pe timp de pandemie

Miile de elevi si studenti admisi in strainatate pentru sesiunea din toamna 2020 asteapta cu ingrijorare evolutia pandemiei si implicit deciziile universitatilor din strainatate cu privire la solutiile pentru inceperea anului scolar. Universitatile din toata lumea au facut unele scenarii cu privire la situatia in care pandemia evolueaza si isi asigura viitorii studenti de posibilitatea livrarii cursurilor in format online, pastrand calitatea acestora. Tot in acest context, unele universitati au in discutie deschiderea campusului pentru toamna 2020 apeland la testarea in masa a elevilor si a studentilor, pe cand altele au decis deja ca vor livra o parte din studii in format online, mai excat cursurile de tip “lectures”. Din ultima categorie face parte si The University of Manchester si University of Cambridge din Anglia care au facut acest anunt in luna mai aplicantilor admisi.

Mai mult, Guvernul Britanic a anuntat despre obligativitatea izolarii timp de 2 saptamani la intrarea in tara. Astfel, University for the Creative Arts a decis sa inceapa anul scolar pe data de 3 Noiembrie si sa le ofere studentilor caminele pentru locatia de autoizolare. Deja foarte multe universitati trimit zilnic informari pentru a linisti studentii si le ofera posibilitatea de a alege studiile in format online, daca situatia nu va permite altfel sau daca studentul se simte in siguranta prin aceasta metoda de predare.

Insa, aceasta situatie ii nemultumeste pe majoritatea elevilor care vor fi nevoiti sa plateasca aceeasi taxa de scolarizare pe perioada desfasurarii invatamantului in format online. De exemplu, Gvernul Britanic a luat deja aceasta decizie la inceputul lunii Mai 2020.

Si in SUA universitatile americane isi mentin aceeasi pozitie cu privire la mentinerea taxelor de scolarizare la aceeasi valoare. Universitatea Stanford informeaza ca taxa de scolarizare in valoare de 55.473$ pe an, nu va fi redusa, intrucat, justifica ei, valoarea educatiei fie ea online sau in campus nu acopera in realitate cheltuielile administrate de universitate cu personalul, infrastructura si implicit cu toate costurile aditionale in perioada pandemiei.

Desi pe multi elevi ii sperie inceperea anului scolar universitar in mediul online, in lume exista de multi ani invatamant in format online, atat la nivel liceal, cat si universitar. De exemplu, Minerva Schools at KGI este o universitate care ofera cursuri doar in format online si are rata de admitere de aproximativ 2%, comparabila cu admiterea de la Harvard University. Cristi Dragan, absolvent al Colegiului National Gheorghe Lazar, Bucuresti s-a bucurat de recunoasterea rezultateler academice si de implicarea in activitatile extrascolare si a fost admis cu o sustinere financiara consistenta. El spune ca acest tip de invatamant online este benefic intrucat astfel, toti studentii au un loc in prima banca.

Tot in categoria invatamantului online putem mentiona un alt elev care a ales sa renunte in clasa a IX-a la studiile liceale de la Colegiul National Gheorghe Lazar, Bucuresti in favoarea unui liceu online din SUA, care i-a permis sa-si dedice timpul, pe langa scoala, si activitatilor extrascolare, proiectelor personale, pasiunilor. Toate acestea i-au adus admiterea la Stanford University cu sustinere financiara integrala.

Faceti click Aici si puteti accesa situatia universitatilor la nivel international cu privire la procedurile adoptate pentru COVID-19 

admin

Consilier financiar specializat in procesul de aplicatie financiara.Administreaza departamentul de furnizare a solutiilor financiare pentru burse si imprumuturi.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.