Informatii practice despre IELTS si TOEFL Romania

partea 3-a

Inscrierea pentru examinare:

Pentru examenul de limba engleza IELTS Romania se efectueaza de catre aplicant urmand instructiunile de pe site-ul Consiliului Britanic: https://www.britishcouncil.ro/examene/ielts/

Inscrierea la examenul de limba engleza TOEFL Romania se efectueaza de catre aplicant, online pe site-ul ETS. Este necesar ca aplicantul sa-si creeze cont online, in care poate vizualiza data urmatoarei testari, costul testarii, locatia testarii. Pentru mai multe detalii va invit sa accesati https://www.ets.org/toefl

Costul de examinare (Mai 2020)

Costul de sustinere TOEFL este in valoare de 215$ pentru fiecare testare.

Pentru examenul IELTS de tip ACADEMIC costul este in valoare de 965 ron.

Atentie: Costurile susmentionate sunt pentru fiecare sesiune de examinare, si se vor  achita de fiecare data de cate ori aplicantul sustine examenul de testare. Aceste valori sunt valabile la data publicarii acestui articol.

De cate ori pot sustine examenul de limba engleza

Orice aplicant poate sa sutina examenul de cate ori doreste cu obligatia de a respecta procedurile de inscriere de fiecare data. Recomandarea noastra este sa nu faci efoturi suplimentare pentru acest examen, este important sa obtineti cerintele minime necesare in functie de optiunile universitare alese.

Unde pot sa dau examenul?

Pentru IELTS

British Council pune la dispozitia aplicantilor urmatoarele facilitati de testare pe teritoriul Romaniei: București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Pentru TOEFL

Centrele TOEFL Romania pentru sustinerea examenului se identifica in functie de locatia dumenavoastra prin accesarea situ-lui https://www.ets.org/.

Cum trimit rezultatele obtinute la IELTS sau TOEFL Romania la universitati:

La universitati din Marea Britanie si EU:

Universitatile din Europa solicita trimiterea unei copii scanate a diplomei sau a rezultatului de IELTS sau TOEFL. Atentie: Este foarte important sa te asiguri ca ai inteles procedura de trimitere a rezultatelor, deoarece  exista particularitati, precum Universitatea Groningen din Olanda care iti solicita trimiterea scorului  TOEFL direct de la institutia ETS folosind codul TOEFL 7191.

La universitati din SUA

Universitatile americane practica doua variante de trimitere:

Prima varianta  “self reported”= iti listezi rezultatele in aplicatia online la sectiunea Testing si doar daca esti admis trebuie sa trimiti scorul oficial;

A doua varianta “official”  trimiti scorurile din contul de ETS pentru TOEFL sau de la Consiliul Britanic din Romania pentru IELTS.Pentru aceasta metode se achita o taxa aferenta de trimitere

.

De asemenea, exista universitati americane care se remarca prin practica “my best scores”, mai precis, aceste universitati vor accepta trimiterea tuturor scorurilor obtinute in urma sustinerii repetate a examenului, luand in calcul pentru nota finala a examenului, scorul cel mai mare de pe fiecare sectiune.

Valabilitate TOEFL sau IELTS

Ambele teste de limba engleza au o valabiliate de 2 ani. Desi multi elevi se ingrijoreaza ca acesta nu va mai fi valabil pentru aplicarea la master, te informam ca absolvirea unei universitati cu predare in limba engleza, te scuteste de cerinta de limba engleza la programul de master.

Concluzie:

Experienta noastra de peste 10 ani in pregatirea dosarelor pentru studii in strainatate indruma aplicantul sa faca alegerea examenului de limba engleza ulterior verificarii amanuntite a celor doua teste. Consilierea noastra include informatii despre structura testelor, locatia centrelor de testare, costurile fiecarei sesiuni sau orice alt element considerat important pentru aplicant.

Un alt factor esential  in procesul de selectie a testului este inclusiv personalitatea aplicantului. De exemplu, prezenta sau lipsa factorului uman in procesul de testare poate sa influenteze pozitiv sau negativ rezultatul.  Aplicantii mai putin emotivi opteaza pentru testul IELTS, intrucat proba de Speaking se sustine cu un intervievator intr-o sesiune fata in fata. Alternativ, aplicantii emotivi vor performa seminificativ mai bine in cadrul examenului TOEFL, raspunsurile fiind inregistrate pe calculator.

Asteptam cu interes comentariile, parerile sau intrebarile tale aici sau pe formularul de contact din pagina www.studentconsulting.ro

Lia Hancianu

Consilier Educational specializat in Procesul de admitere cu precadere Statele Unite. Manager general si fondatorul companiei Student Consulting.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.