Tabara de vara – Online

Tabara de Vara

Pe baza unei analize de statistica interna se evidentiaza foarte clar faptul ca aplicantii care au participat la o tabara de vara academica au avut sanse mai mari de admitere in strainatate, fiindu-le apreciate cunostintele dobandite si integrarea intr-un mediu international. Este foarte important sa faci o analiza amanuntita asupra variantelor de tabara existente si sa alegi o tabara cu profil academic, in detrimentul celei axate doar pe imbunatatirea cunostintelor de limba engleza.

Mai exista tabere de vara anul acesta?

Raspunsul nostru este DA. Desi multe institutii de invatamant si-au anulat taberele de vara si activitatile pentru vara aceasta, o parte au pastrat optiunea de a oferi elevilor tabara in format online. De exemplu, Oxford Royale Academy din Marea Britanie ofera chiar si in aceasta perioada tabara online pentru elevii care vor sa exploreze specializarile drept, medicina, business, inginerie si leadership. Acesteia I se alatura Cambridge School of Performing and Visual Arts din Anglia, care ofera tabere pentru domeniul artelor si Istituto Marangoni din Italia care ofera cursuri online in domeniul de moda.

Mai au valoare taberele de vara daca se sustin online?

Sigur ca da. Daca planifici sa studiezi in strainatate, taberele de vara chiar si in format online pot aduce o valoare  semnificativa procesului de admitere, prin imbunatatirea nivelului academic pentru subiectul studiat. Ofiterii de admitere cauta in dosarul tau sa observe cum ti-ai dezvoltat cunostintele academice in afara orelor de scoala, ceea ce le arata ca subiectul la care ai aplicat pentru studii in strainatate este cu adevarat o preocupare constanta si reala.

Beneficiile unei tabere de vara pentru admiterea in strainatate

Stim cu totii ca in liceele de stat din Romania (exceptie liceele cu profil specific si liceele private cu sistem de predare IB, A level) foarte multe materii nu se studiaza deloc sau foarte putin, cum ar fi moda, psihologia, economia, film si altele. Mai mult, daca ti-ai planificat sa studiezi in Marea Britanie, este indicat sa urmezi cursurile de vara in aceeasi tara pentru a fi introdus in sistmenul educational in care urmeaza sa studiezi, stiind ca acesta difera in totalitate de cel romanesc. Astfel, in urma absolvirii unei tabere de vara in strainatate ai urmatoarele beneficii:

1. Testezi sistemul educational si domeniul academic in care urmeaza sa iti petreci urmatorii 3-4 ani, si ai sansa din timp sa verifici daca esti confortabil cu aceasta alegere.

2. Ai posibilitatea de a dobandi cunostinte importante despre materia studiata, demonstrand biroului de admitere interes academic.

3. Este o sansa fantastica de a-ti pune bazele pregatirii portofoliului artistic, daca aplici la o specializare cu cerinta de portofoliu.

4. Testezi cursul universitatii la care intentionezi sa studiezi in calitate de student; Partenerul nostru Universitatea Cambridge School of Visual and Performing Arts din Marea Britanie ofera tabere de vara online cu durata de la o saptamana in domeniile de fotografie, fashion communication, fashion styling, fashion, acting, painting & drawing, graphics & illustration, animation. Suplimentar, timp de 3 saptamani poti opta pentru pregatire portofoliu in oricare dintre domeniile mentionate anterior. Intrucat aceste tabere sunt aplicate, este important ca elevul sa detina un anumit tip de echipament acasa; spre exemplu pentru participarea la tabara de design de moda trebuie sa ai acasa o masina de cusut.

5. Simti atmosfera orasului in care urmeaza sa studiezi; de foarte multe ori am intalnit in experienta noastra elevi care au renuntat sa mai considere o anumita universitate ca fiind o optiune de studiu pentru universitate, in urma experientei unei tabere de vara; acestia au motivat ca atat orasul cat si vremea nu li se potrivesc.

6. Iti vei dezvolta prietenii la nivel international, demonstrand ca esti pregatit pentru o integrare multiculturala.

Va urma

Lia Hancianu

Consilier Educational specializat in Procesul de admitere cu precadere Statele Unite. Manager general si fondatorul companiei Student Consulting.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.