Top 5 universități pe Computer Science & Engineering în Europa preferate de elevii români în 2021

Revenim cu o selecție de universități din Europa care au fost în topul preferințelor elevilor români care au aplicat cu sprijinul Student Consulting. Am scris deja despre universitățile cele mai căutate pe Business & Humanities, iar acum îți spunem despre un alt domeniu ”hot”: Computer Science & Engineering.

Coincidență sau nu, din top 7 universități, primele 4 sunt universități din Olanda! Ți-am tot povestit despre cât de cool este să fii student în Olanda și iată că și preferințele elevilor care lucrează cu noi o confirmă. Nu mai lungim vorba, hai să le vedem care sunt.

Top universități din Europa preferate de elevii români pe Computer Science & Engineering:

TU Delft, Sursa: Tu Delft Website – www.tudelft.nl/

1. TU Delft

Delft University of Technology este cea mai veche și mai mare universitate tehnică din Olanda, cu 8 facultăți. Pentru programele de licență, poți aplica pentru programul în engleză de Computer Science & Engineering sau pentru Inginerie Aerospațială sau ceea ce ei numesc Applied Earth Sciences. Nanobiologia este un alt program de licență ce poate fi studiat în Engleză la TU Delft. În 2021, peste 23% dintre studenți au fost internaționali. Campusul TU Delft este imens, unul dintre cele mai mari din lume (peste 161 ha).

Universitatea de Tehnologie Eindhoven Sursa: innovationorigins.com

2. TU Eindhoven

Eindhoven University of Technology este ceva mai recentă, fondată la mijlocul secolului XXI, dar și-a câștigat repede renumele între universitățile tehnice europene.  Filosofia lor este să cultive talente și să faciliteze schimburi deschise de idei. Campusul TU Eindhoven este în inima unui super hub tehnologic, unul din cele mai puternice din lume: Brainport Eindhoven (despre care ți-am mai vorbit în articolul despre Fontys University). Sistemul lor de educație este construit în jurul principiului Challenge Based Learning. Asta înseamnă că indiferent de programul de licență ales, ceea ce vei învăța (mai ales practic) se va concentra pe rezolvarea unor provocări curente ale lumii: energie sustenabilă, orașele viitorului, portable ‘health’ sensors, self-driving cars sau modele de date care pot prezice comportamente de grup.

Universitatea Vrije din Amsterdam, Sursa: vu.nl

3. Universitatea Vrije din Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam aplică o abordare concentrată pe 4 teme principale: Connected WorldGovernance for SocietyHuman Health and Life Sciences și Science for Sustainability. Fondată la două decenii după prima universitate modernă din România, Universitatea Al. I. Cuza din Iași, Vrije este o universitate multidisciplinară. În limba engleză îți poți lua licența în Inteligență Artificială, Biomedicină, Computer Science, desigur sau Inginerie Mecanică. Din cei peste 31 000 de studenți de la Vrije din Amsterdam, mai bine de 5000 sunt internaționali.

Twente University, Sursa: youtube.com

4. University of Twente

University of Twente se află tot în Olanda și este de asemenea, una dintre cele mai tinere din Europa (1961), dar și printre cele mai moderne. Se ”laudă” cu tehnologii de vârf în domenii ca nanotehnologia, robotica, IT, ingineria bio-medicală sau geo-informatica. Au un NanoLab recunoscut la nivel mondial, alături de un DesignLab ultramodern. Își numesc abordarea educaținoală ”high tech human touch”, cu preocuparea de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor cu ajutorul tehnologiilor. În 2020 a fost numită ” Most Entrepreneurial University in the Netherlands”. Îți poți lua licența în Computer Science la Facultatea de Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS), sau poți alege unul din celelalte programe: Matematică Aplicată, Business & IT, Tehnologie Creativă sau Inginerie Electronică. La Facultatea de Engineering Technology, toate prograrmele de licență sunt în Engleză: Inginerie Civilă, Design Industrial și Inginerie Mecanică.

KU Leuven, Sursa: careerintels.com

5. KU Leuven

Ne mutăm în Belgia pentru a 5-a universitate din top, KU Leuven. Dacă în Olanda universitățile pun mai mult accept pe practică și științe aplicate, KU Leuven se concentrează pe reasearch. Peste doar câțiva ani (2025), universitatea va aniversa 600 de ani de la înființare. Așadar, putem spune că are o tradiție cu rădăcini adânci. Însuși Erasmus, filosof și cărturar olandez în cinstea căruia este și numit programul internațional de schimb de studenți, a petrecut câțiva ani în Leuven și a contribuit la programul universității. La KU Leuven poți studia în engleză la facultatea de Engineering Technology.

Așadar, pentru Computer Science Olanda pare să fie destinația ideală, dar și universitatea Leuven din Belgia este o opțiune demnă de luat în calcul. Sunt și alte universități dintre care poți alege pentru a studia Computer Science sau Inginerie, cum ar fi universitatea Bocconi din Milano, Italia sau École Polytechnique, parte a Institut Polytechnique de Paris.

Alexandra Bârsan, coordonatoarea departamentului de admitere pentru Europa de la Student Consulting, te poate ajuta să afli care universitate ți s-ar potrivi cel mai bine. Dacă ești curios/ curioasă, dă-ne un semn. Sau un PM pe Facebook sau Insta.
www.studentconsulting.ro

Barsan Alexandra

Consilier educațional specializat în procesul de admitere cu precădere în Europa. Administrează departamentul de consiliere pentru Europa.

Articole similare