Cum ne îmbunătățim considerabil șansele de admitere la universitate în America pentru anul academic 2021-2022

În contextul pandemiei si suspendării din perioada primăverii a sesiunilor de testare standardizate SAT I, cunoscut si sub denumirea de Bacalaureat American, universitățile de prestigiu din SUA au implementat și adoptat proceduri noi de analiză în procesul de admitere, pentru toamna anului 2021. Cunoscute în prealabil sub denumirea de admitere de tip holistic, acestea au rolul de a îndrepta atenția comisiei de admitere spre: lista de activități extrașcolare, eseuri, notele obținute de-a lungul anilor de liceu, pasiuni, proiecte personale.

Dacă înainte examenele standardizate reprezentau o pondere semnificativa în procesul de analiză a aplicantului, eliminarea lor permite alocarea timpului și a resurselor financiare pentru dezvoltarea personală și a activităților extracuriculare.  Spre exemplu, aplicanții din Romania admiși la MIT (Massachusetts Institute of Technology) în acest an au avut un scor SAT I in jurul a 1470-1530 de puncte (din 1600 posibil). Suplimentar, aceștia au fost obligați să susțină și un examen de admitere din domeniul uman și real, examen care a fost eliminat pentru admiterea din toamna anului 2021. Aceștia menționează ca examenul SAT I a fost un factor ridicat de stres, solicitând un număr semnificativ de ore de pregătire individuală cu un profesor specializat

Noile proceduri de analiză pot reprezenta o provocare semnificativă pentru anumiți aplicanți, însă prin  consiliere și o atenție sporită asupra strategiei de întocmire a dosarului de admitere, pot să devină o oportunitate rară pentru foarte mulți aplicanți, de a fi admiși la universitățile de top din SUA. Pregătirea unui portofoliu de activități extracuriculare gândite in prealabil și selectate atent în funcție de preferințele universităților si cerințele lor pot avantaja orice student. De exemplu, proiectele personale dezvoltate în sistemul online și cu orientare directă către situația de criză pot îmbunătăți semnificativ șansele de admitere. De asemenea, timpul liber pe care aplicanții îl câștigă în această perioadă prin metoda de predare online, le rezervă timp pentru dezvoltarea pasiunilor, fiind apreciate de comisia de admitere.

În contextul în care tot mai multe universități americane afirmă ca “acceptă oameni și nu numere”, acest proces de admitere oferă o șansă reală de admitere aplicanților cu rezultate academice bune și foarte bune, implicit și celor care vin din medii rurale sau medii dezavantajate financiar, cu acces limitat la centre de testare SAT I sau aplicanți pentru care taxele de testare pot reprezenta o problemă.

admin

Consilier financiar specializat in procesul de aplicatie financiara.Administreaza departamentul de furnizare a solutiilor financiare pentru burse si imprumuturi.

Articole similare