Cum ne imbunatatim considerabil sansele de admitere la universitate in America pentru anul academic 2021-2022

In contextul pandemiei si suspendarii din perioada primaverii a sesiunilor de testare standardizate SAT I, cunoscut si sub denumirea de Bacalaureat American, universitatile de prestigiu din SUA au implementat si adoptat proceduri noi de analiza in procesul de admitere, pentru toamna anului 2021. Cunoscute in prealabil sub denumirea de admitere de tip holistic, acestea au rolul de a indrepta atentia comisiei de admitere spre:  lista de activitati extrascolare, eseuri, notele obtinute de-a lungul anilor de liceu, pasiuni, proiecte personale.

Daca in prealabil, examenele standardizate reprezentau o pondere semnificativa in procesul de analiza a aplicantului, eliminarea lor permite alocarea timpului si a resurselor financiare pentru dezvoltarea personala si a activitatilor extracuriculare.  Spre exemplu, aplicantii din Romania admisi la MIT (Massachusetts Institute of Technology) in acest an au avut un scor SAT I in jurul a 1470-1530 de puncte (din 1600 posibil). Suplimentar, acestia au fost obligati sa sustina si un examen de admitere din domeniul uman si real, examen care a fost eliminat pentru admiterea din toamna anul 2021. Acestia mentioneaza ca examenul SAT I a fost un factor ridicat de stres  solicitand un numar semnificativ de ore de pregatire individuala, fiind asistati de un profesor pentru pregatirea acestuia.

Noile proceduri de analiza pot reprezenta o provocare semnificativa pentru anumiti aplicanti, insa prin  consiliere si o atentie sporita asupra strategiei de intocmire a dosarului de admitere, pot sa devina o oportunitate rara pentru foarte multi aplicanti, de a fi admisi la universitati de top in SUA. Pregatirea unui portofoliu de activitati extracuricurale gandite in prealabil si selectate atent in functie de preferintele universitatilor si cerintele lor pot avantaja orice student. De exemplu, proiectele personale dezvoltate in sistemul online si cu orientare directa catre situatia de criza pot imbunatati semnificativ sansele de admitere. De asemenea, timpul liber pe care aplicantii il castiga in aceasta perioada prin metoda de predare online, le rezerva timp pentru dezvoltarea pasiunilor, fiind apreciate de comisia de admitere.

In contextul in care tot mai multe universitati americane afirma ca “accepta oameni si nu numere”, acest proces de admitere ofera o sansa reala de admitere aplicantilor cu rezultate academice bune si foarte bune, implicit si celor care vin din medii rurale sau medii dezavantajate financiar, cu  acces limitat la centre de testare SAT I sau aplicanti pentru care costurile pentru taxa de testare pot sa reprezinte o problema.

admin

Consilier financiar specializat in procesul de aplicatie financiara.Administreaza departamentul de furnizare a solutiilor financiare pentru burse si imprumuturi.

Articole similare